Український фестиваль в Нью Йорку на 7 вулиці

У вихідні, з 21 по 22 травня 2022 року, наша станиця приймала участь у щорічному фестивалі при церкві святого Юрія, що на 7 вулиці у місті Нью Йорк. Вже традиційно, ми отримали дозвіл від міста та підготували будку-павільйон, де дорослі та менші пластуни розповідали охочим про Пласт та продавали власноруч виготовлені речі та їдження. Цьогорічного фестивалю чекали з нетерпінням, оскільки два роки поспіль фестиваль був скасований через COVID.

Окрім традиційного солодкого та печива, цього року ми також мали багато власноруч виготовленої юнаками та юначками української символіки, а також наше ноу-хау -- холодний борщ. На час фестивалю припала незвично жарка та волога погода, тому цей борщ був дуже доречний. Дякуємо Михайлові Росцішевському за ідею борщу та реалізацію. Було дуже смачно! Також подяка всім родичам пластунів та приятелям Пласту, що принесли таке чудове печиво для продажу. Цей фестиваль був першим, що ми проводили без друга Влодка Корнаги, що вже відійшов на вічну ватру. Влодко приносив нам кожного року свій «фірмовий» морквяний торт для продажу. Як приємно та зворушливо було, коли Михайло, племінник друга Корнаги, продовжуючи традицію, приніс нам для продажу власно спечений морквяний торт!

Особлива подяка другові Данилові Попадинцю, котрий зорганізував станичну старшину для роботи по успішному проведенню фестивалю. А фестиваль був дійсно успішний: від продажу та пожертв ми зібрали $7,000 і всі кошти перенаправимо на Пласт Україна для гуманітарних потреб України у війні з російськими загарбниками. Також дякуємо всім гостям, що відвідали пластову будку щоб щось купити, чи допомогти нам. Чекаємо вас наступного року!

Previous
Previous

Відкриття року 2022-2023

Next
Next

Різдво 2022